.

.

Црвен дијамант Лоропеталум цветни зимзелени грмушки со виолетово зеленило - целосно сонце за дел од сенка во живо на отворено растение - јужни живи растенија

Црвен дијамант Лоропеталум цветни зимзелени грмушки со виолетово зеленило - целосно сонце за дел од сенка

DEN 0.67

Залиха
Во магацинот.

Loropetalum на црвениот дијамант е уште една огромна зимзелена грмушка од колекцијата на јужната жива фабрика. Со прекрасно зеленило од виолетово зеленило и лесно управувана компактна навика за раст, црвениот дијамант е скоро различен од неговиот скоро идентичен близнак, виолетова дијамант. Онаму каде што овие браќа и сестри се разликуваат, сепак, е дека додека виолетовиот дијамант има елегантни цвеќиња од розова виолетова боја, црвениот дијамант има огнени цвеќиња од црвена лента што го запалуваат пејзажот со розови нијанси. Од пролетта до лето, црвените цвеќиња од бонбони се радуваат на враќањето на топлото време. Во меѓувреме, длабоките виолетови лисја ја држат својата боја цела година, обезбедувајќи фантастичен контраст во кој било пејзаж. Постигнувајќи густа 6 метри висока и широка, оваа грмушка нема да го зафати околината како некои други лоропеталуми. Засадете го црвениот дијамант со полно сонце за да дел сенка и во кисела богата почва за да ја продолжите. - This item is unavailable in HI and AK - Ships in a pot with soil - This item is unavailable in HI and AK - Ships in a pot with soil - USDA Zones 7-10 - Mature Size : 6' H x 6' W - Loropetalum chinense 'shang -red' - длабоко живописни црвени цути доцна зима до рана пролет и спорадично лето и есен.

Основни карактеристики

Најдобри понуди